BEHANDELINGEN PURE BEAUTY

Vragen en antwoorden over gezichtsbehandelingen, Hotstone- of Spa Hammam massages

Tegenwoordig gaat het in een behandeling niet meer alleen om huidverbetering. In het drukke leven van vandaag is stress aan de orde van de dag. Ook u zult dit wellicht ervaren. Neem daarom de tijd voor een ontspannende behandeling.

Huid reinigen

Waarom reinigen? Uw huid krijgt gedurende de dag te maken met allerlei schadelijke stoffen, die de poriën verstoppen (vuil, rook, uitlaatgassen, etc.). Als u dan 's avonds een nachtcrème of 's ochtends een dagcrème over deze vervuilde huid smeert, plak je als het ware het vuil aan het gezicht vast, waardoor de werkzame stoffen niet tot de huid kunnen doordringen, met als resultaat dat er dus helemaal niets gebeurt, laat staan verbetert. Ditzelfde geldt voor het insmeren van bv. droge benen. Op de huid liggen allemaal dode huidcellen. Als je deze niet eerst verwijdert, door te scrubben bv., dan plak je de dode huidcellen aan de huid vast en dringt de crème niet in de huid door, waardoor je na een korte tijd alweer kurkdroge benen hebt.

Dus: eerst reinigen, dan smeren!

Cosmetica is kostbaar, maar een mooie huid is onbetaalbaar! Vaak is het zo dat producten die u in de winkel koopt, niet geheel zijn afgestemd op uw type huid, waardoor de huid zelfs kan verslechteren. Deze wordt bijvoorbeeld heel vochtarm, waardoor uw huid er craqueléachtig gaat uitzien, of hij wordt extra vet op plaatsen die juist minder vet zouden moeten worden.

Wat is Hotstone massage?

Hotstone massage is, zoals het woord zegt, een massage met heet gemaakte stenen. Platte gladde basaltstenen (in allerlei maten van 2 t/m 12 cm) worden 'au bain Marie' verwarmd tot een temperatuur van ongeveer 45 à 50 graden.

Eerst worden alle onderdelen van het lichaam successievelijk kort royaal met verwarmde olie gemasseerd om de olie goed te laten glijden over de huid. Aan de massageolie zijn rustgevende etherische oliën toegevoegd. De huid en de spieren krijgen op deze manier de tijd om de weldadige warmte op te nemen en te verwerken.
Vooraf en tijdens de massage worden warme stenen gelegd op plaatsen die extra warmte kunnen gebruiken zoals voeten, rug, bekken, handen, buik enz.
U ligt daarbij afgedekt onder verwarmde handdoeken. Zowel de voor- als achterkant van het lichaam worden behandeld. De gebruikte afgekoelde stenen worden steeds verwisseld voor andere hete stenen.

Tijdens de behandeling van de voorkant ligt een warmwater-
kussen onder hoofd en rug om extra behaaglijke warmte toe te voegen. Hierbij kunnen de rug en de schouders van onderaf extra worden gemasseerd, door met de handen tussen kussen en lichaam door te bewegen. Het gezicht wordt behandeld met kleine gladde edelstenen (bergkristal en rozenkwarts).

Alles bij elkaar duurt de massage anderhalf uur, waarbij u heerlijk verwend wordt met warmte (olie/stenen/waterkussen) en ontspannende massage. Puur relaxen dus!

Voor wie?

Hotstone massage is voor iedereen geschikt, van baby tot oudere mensen.

Wat doet Hotstone massage?

De massage heeft een ontgiftende, afvoerende en ontspannende werking door de combinatie van beweging, warme stenen en essentiële oliën.

Waar komt Hotstone massage vandaan?

Jarenlang werden in vele culturen (Inca's, Maories, Grieken, Romeinen) warme stenen gebruikt om baden warm te houden, om bedden op te warmen, voor gebruik bij een zweethut ceremonie en om te masseren.

Contra indicaties

Niet bij koorts, op ontstekingen, brandwonden en zonnebrand. Bij hart- en bloeddrukklachten, reuma en diabetes in overleg met uw arts. Bij zwangerschap en revaliderende kankerpatiënten, bij twijfel in overleg met uw arts.

Wanneer?

Bij:

 • spanningen
 • stress (niet bij burnout)
 • fibromyalgie*
 • gewrichtsproblemen (niet ontstoken)
 • spijsverteringsproblemen*
 • slechte doorbloeding
 • ...en natuurlijk puur als verwennerij!

 • * therapeutische behandeling aangeraden

Spa Hammammassage

Wat is een Spa Hammam massage?

Een spa hammam massage is een heerlijk ontspannende massage waarbij de huid grondig gereinigd wordt. Je krijgt eerst een lichaams-scrub met dode zee zout en warme kompressen met etherische olie, gevolgd door een zeepmassage. Na je lichaam gereinigd te hebben met een spons volgt ook nog een massage met warme amandel- en etherische oliën. Het is ook mogelijk de Spa hammam massage voor alleen je rug te nemen.

Voor wie is een spa hammam massage?

Een spa hammam massage is in principe voor iedereen, jong en oud.

Wat doet een spa hammam massage?

 • reinigt het lichaam grondig
 • verwijderd dode huidcellen
 • stimuleert de bloedsomloop
 • bevordert lichaamsenergie
 • kalmeert spieren, verwijderd spanningsknopen in schouder en nek

Reacties op een spa hammam massage

 • werkt stress verlagend
 • geeft verlichting bij spier- en zenuwpijnen
 • helpt bij rug-, schouder- en nekklachten
 • verbeterd de doorbloeding
 • ondersteund bij overspannenheid en burn-out
 • je wordt mooier en egaler bruin. Echter nooit dezelfde dag nog uren in de zon gaan liggen of onder de zonnebank gaan.
©2011-2013 Pure Beauty Totale Lichaamsverzorging | disclaimer