Wat is PMU? | Behandeltraject | GGD | Portfolio

Elke behandeling start met een intake gesprek, waar u uw wensen kenbaar maakt, en wij u uitleg geven over de mogelijkheden en resultaten.

Bij iedere klant wordt eerst een informed consent (gezondheidsverklaring) doorgenomen. Dit is een vragenlijst die nodig is om de behandeling veilig en verantwoordt te laten verlopen, en omdat PMU in combinatie met bepaalde medicijnen of ziekten niet aan te raden is.

Voor en na het tekenen van de wenkbrauwen, lipcontour, eyeliner e.d. wordt een digitale foto gemaakt. Als het om permanent make-up gaat, streeft Pure Beauty naar een zo natuurlijk mogelijk resultaat, passend bij uw gezicht. Het advies voor wat betreft kleur en vorm is erop gericht uw uitstraling en natuurlijke gezichtsuitdrukking te verbeteren, zonder dat direct opvalt wat er nu veranderd is. Kleur en vorm worden uiteraard in overleg met u gekozen. Pas als alles naar wens is, wordt er begonnen met pigmenteren. Het pigmenteren wordt gedaan Door middel van flinterdunne naaldjes die razendsnel op en neer gaan, waardoor kleurpigmenten in de bovenste laag van de huid worden gebracht.

Het einde van de eerste behandeling

Als de permanente make-up net is aangebracht, heeft de opperhuid ook wat pigment opgezogen. Het resultaat zal dan ook iets donkerder zijn dan u verwacht Er vormt zich een dun korstje/vliesje op de behandelde huid, die vanaf de 3e dag begint los te laten. In de lederhuid (dermis) blijft het pigment zitten. De huidlaag vernieuwd zich elke 28 dagen. Ongeveer 4 dagen na de pigmentatie wordt de pigmentatie al lichter.

Nazorg

Na de eerste behandeling krijgt u schriftelijke informatie mee met nazorginstructies en adviezen. Na het aanbrengen van de permanente make-up heeft de huid een periode van 4 -6 weken nodig om de juiste kleur aan te nemen. Na die periode vindt een controlebehandeling plaats en vindt waar nodig bijwerking of aanvulling van de kleur plaats. De pigmentatie is dus na één behandeling meestal te licht. Daarom wordt er altijd een tweede behandeling gepland, na ongeveer vier weken, om de kleur te verbeteren. Het verdient aanbeveling na verloop van een jaar de pigmentatie te laten controleren. Een bijvulbehandeling kan dan nodig zijn.

Uw permanente make-up zal in de loop van de tijd vervagen. Dat komt door de natuurlijke celvernieuwing, het afweersysteem en invloed van UV licht (zon, zonnebank). Breng voor het zonnen een sunblock (zonnecreme met een zeer hoge beschermingsfactor; vanaf factor 25) aan op je wenkbrauwen om de kleur te beschermen! Zo minimaliseert u het blekende effect van het zonlicht! Het verloop van deze vervaging hangt af van diverse factoren, waar onder de gezondheid van uw huid, uw leeftijd en uw huidtype. De huid van ieder mens is anders. De mate van vervaging hangt ook samen met de keuze van de kleur. Zo zullen donkere kleuren minder snel vervagen dan de lichte(re) kleuren. Bij lichter gekozen kleuren kan de kleur in het eerste jaar 60 – 70% lichter worden.

Indicaties/contra indicaties

Voor wie is permanente make-up geschikt?

 • Voor mensen die weinig tot geen haar hebben bij wimpers en wenkbrauwen.
 • Voor mensen die niet tevreden zijn met de vorm van hun wenkbrauwen.
 • Voor mensen die altijd mooi opgemaakt willen zijn, en dit niet constant willen bijwerken met een potloot.
 • Voor mensen die een allergie hebben voor gewone make-up.
 • Voor mensen die moeite hebben om zichzelf op te maken doordat ze slechtzienden zijn of brildragend.
 • Voor mensen die veel aan sport doen en graag opgemaakt willen zijn.
 • Op medische indicatie bij tepelhofreconstructie, littekens, pigmentverlies door vitligio, kaalheid bij alopecia patiënten en Schisis (hazelip).

Voor wie is permanente make-up niet geschikt?

 • Hemofilie (bloedstollings ziekte)
 • Diabetes (suikerziekte)
 • Immune stoornissen, chronische huidaandoeningen en pathologische wondgenezing
 • Herpes simplex virus (koortslip op de behandeldag - alleen van toepassing bij de lipliner)

Voorbeelden PMU

Zie ook onze Portfolio en de Facebook pagina.

©2011-2014 Pure Beauty Totale Lichaamsverzorging | disclaimer